Jelmer Uitentuis

project- en programmaontwikkeling

menu

Programmamaker
Dr. Uit is specialist in het organiseren van publieke programma’s en strategische evenementen. Ik organiseerde ruim 500 programma’s. Ik adviseer en organiseer.

Waarom benader je een programmamaker voor jouw programma of evenement?
Drie redenen:

  1. Ervaring: Hierdoor dring ik snel door tot de kern; welke vraag moet worden beantwoord voor welk publiek. Daarbij ken ik de vorm die die inhoud het best voor het voetlicht kan brengen. Tevens ken ik alle programmafouten, en kan ik ze dus voorkomen.
  2. Vier specialiteiten: inhoud, productie, marketing en financiën. Voor het maken van programma’s zijn ze alle vier onontbeerlijk.
  3. Enorm netwerk: Ik heb een enorm netwerk van bekende of verrassende gasten en moderatoren. Maar ook van locaties, beeldeditors etc. Die kan ik inzetten om een kwalitatief hoogstaand programma te realiseren.

Voorbeelden van vragen die je kunt stellen.

  1. Je wil een publiek programma of inhoudelijk evenement? Dr. Uit organiseert het, of adviseert je over de inhoudelijke lijn en de vorm. Ik maak onder andere gebruik van (combinaties van) diverse gespreksvormen.
  2. Je organisatie overweegt publieke programma’s te organiseren? Maar jullie vragen je wel af: wat hebben we er eigenlijk aan? Ik doe onderzoek en geef strategisch advies.
  3. De impact van je evenement kan veel groter zijn dan alleen op het publiek dat op een evenement afkomt. Ik denk mee met organisaties en programmamakers om de impact en outreach van hun programma’s en evenementen te vergroten.
  4. Goede inhoudelijke programmering staat of valt met de juiste gasten en een geschikte moderator. Die moeten passen bij het inhoudelijk onderwerp, de stijl van het programma en het gewicht van de gasten. Ik adviseer op maat, en breng je graag in contact met de juiste gasten en moderatoren.
  5. Dr. Uit onderzoekt en gebruikt multi-media vormen om een inhoudelijk programma te versterken. Dat zijn bijvoorbeeld beeldfragmenten, eigen beeld, radiofragmenten, social media

Er zijn verschillen tussen programma’s, strategische evenementen en evenementen. Hier leg ik dat uit.
Hier een een aantal voorbeelden van programma’s die ik maakte.

Ik werk samen met meerdere programmamakers. Verder coach ik jonge programmamakers bij het maken en ontwikkelen van hun eigen programma’s.

Terug naar de algemene Dr.Uit pagina.
Terug naar de pagina met het programmaoverzicht.
Terug naar pagina over multi-media.

Stuur een mail
of
Bel